Zavarovanje doma in vsebine lahko krije stroške popravila ali zamenjave vašega doma ali stvari, če se poškodujejo ali uničijo. Tukaj je pregled, koliko stane v vsaki državi po Avstraliji, poroča raziskava Canstar Research.

Kaj je zavarovanje doma in vsebine?

Zavarovanje hiše in vsebine nudi finančno zaščito vašega doma in stvari pred zavarovanimi dogodki, kot so požari , neurja, poplave in tatvine.

Zavarovanje stanovanja (včasih imenovano zavarovanje stavb ali zavarovanje stanovanjskih stavb) zajema hišo, v kateri živite, in gospodarske objekte, kot so garaže in lope. Običajno zajema tudi stalne napeljave na vaši posesti, kot so ograje, bazeni in vgrajene klimatske naprave in pomivalni stroji.

Domače zavarovanje je lahko v obliki zavarovalnega kritja ali celotnega nadomestnega kritja. Pogosteje je na voljo zavarovalno kritje. To vključuje oceno, koliko bi stala obnova vašega doma, če bi bil porušen. Po drugi strani pa vas celotna nadomestna prevleka krije za celoten znesek, ki bi ga stalo za popravilo ali obnovo vašega doma. To je običajno dražje.

Vsebina zavarovanja krije premoženje v hiši, kot so pohištvo, električni aparati in oblačila. V nekaterih primerih lahko vsebuje tudi prevleko za prenosne predmete, ki jih vzamete s seboj, ko odidete od doma, na primer nakit, čeprav je odvisno od vaše politike to lahko doplačilo. Če oddajate v najem , morate na splošno upoštevati samo zavarovanje vsebine, saj mora imeti najemodajalec zavarovanje stanovanja za kritje nepremičnine, v kateri živite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja