mesečna renta

V kolikor obstaja možnost, da je posameznik upravičen do odškodnine v obliki mesečne rente, je gotovo smiselno, da za to obišče strokovnjake. Tako kot je pravne zadeve, ki imajo večjo pomen za posameznika, smiselno prepustiti odvetniku, enako je ureditev mesečne rente za odškodnino smiselno prepustiti strokovnjakom za odškodnine.

Mesečna renta kot posledica odškodnine je redni prihodek posameznika v določenem znesku.

Razlika med tem, v kakšni višini jo je mogoče doseči, je posledica načina, kako poteka postopek. Pogosto se namreč zgodi, da posameznik na svojo roko iztrži eno obliko odškodnine, medtem, ko bi jih pravniki iztržili dve ali celot tri (primer sodne prakse). Za en dogodek je namreč mogoče doseči odškodnino za telesne poškodbe, prav tako pa v kombinaciji s tem tudi druge odškodnine (npr. za premoženjske ipd).

V Ljubljani je kar nekaj odškodninskih pisarn, ki so specializirane za odškodninsko pravo. Med njimi je najbolj specializirana Visoka odškodnina Planinšec. Tam prevzamejo vaš primer, se z vami pogovorijo, in vas vodijo skozi celoten postopek ter svetujejo glede odločitev.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja